Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2008 23:01 - Относно педофилите,децата и сайтовете
Автор: dmn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1256 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

През последните години Интернет пространството се разрасна с пъти повече в сравнение с това което беше преди.За по-малко от 3 години то надмина всичко предишно.Цените драстично намаляха, за разлика от качеството и предлаганите разнообразни услуги.Във почти всеки дом има компютър с Интернет до който децата имат достъп.
Педофилите и изнасилвачите върлуващи из Интернет са много и са опасни.Всяко дете използващо глобалната мрежа може да стане жертва на някой лош чичко.
Това е така,но е по важно да научим децата си да се пазят,да са досетливи и предпазливи.Трябва да знаят да се пазят,да могат да реагират адекватно в опасна ситуация.Когато се срещат с непознати то да е на оживени места,с много хора.Да се чувстват спокойни и да знаят,че там са в безопасност.Билетният център на НДК.,Попа,Мола,ccs,съдебната палата ... и тн. са все места,които всеки знае къде се намират.В центъра са и са удобни за всички,по всяко време там има хора.Денем,по светло, рискът е много малък,почти невъзможен.От малък седя пред компютъра,до сега не съм имал проблеми.Когато обях малък ми обесниха ,че не трябва да си давам телефона.Казаха ми че може да ме от влекът или нещо лошо да ми се случи и че трябва да внимавам много с кого си говора.Не се травмирах,а бях подготвен.Имах информация и бях спокоен,а моите родители спяха спокойно.
Педофилите са съществували винаги.Преди да се появят по сайтовете за запознанства,те са били около училищата и детските градини.Сега обаче малките момиченца сякаш сами отиват при тях.В тинейджърските им години,бушуващите им хормони ги карат сами да искат и търсят секс.Телата им започват да се оформят и да стават все по-привлекателни за мъжките погледи.С порастването,расте и самочувствието им.В сайтовете за запознанства откриват нови запознанства.Комуникацията е много по-лесна,скрити зад атрактивните снимки и прякори.Можем да бъдем каквито поискаме,:добри деца стават лоши,палави момичета за секунда.Бързо се стига до срещи защото всеки регистриран е запознат с това което иска.Ако не секс поне флирт.
Родителите и читателите на вестник 24 часа се възмущават и притесняват,какво може да случи на децата им при една евентуална среща с някой виртуален познат.Е в повечето случай те са последните разбрали,ако разберат изобщо.Почти никой не споделя с родителите си интимния си живот и  желания.Постоянен контрол на децата няма как да има,но случващото се в Интернет не е толкова опасно.Никой няма да пострада от това,че някой е видял голото тяло дъщеря ви или сина ви.Все пак те сами са качили снимките и клипчетата в сайтовете,без никой да ги насилва.
По-страшна е действителната реалност.Помислете какво правят децата ви в тези "детски" дискотеки.
Масово хората приемат тези дискотеки за безопасни и места където децата танцуват и се веселят,
спазвайки някакви нравствени норми за възрастта им.Е това далеч не е така.Вътре че не се продава алкохол така е.За сметка на това малчуганите се сдобиват с пиене безпроблемно.Трябват им само пари за да го купят,независимо на коло години са.Отивайки в тези дискотеки добрите деца сякаш се преобразяват.Аз седях вцепенен гледайки как добрите ми примерни съученички,отличнички се преобличат в асансьори по входовете,и изведнъж се преобразяват.С къси поли,оскъдни потници и якета от горе да не умрат от студ по пътя,стават силни и властни.Ако не знаеш къде се намираш,може да решиш,че си в някой скандален фолк клип.Многото хора и силната музика,не пречат на никого да прави секс пред и в тоалетните,нито на пейките отвън.Пиенето е стабилно,да можеш после да си обърнеш хубаво червата,а боя е сред обичайните гледки.
Някак успокоително звучи това,че дискотеките са детски.Наричани са така защото не е нужно да си на 18 за да влезнеш,както в другите нощни дискотеки.Пък и не са през нощта а привечер.Посещавани са предимно от деца,но названието детски не ограничава горната възрастова граница на посетителите.Освен момчета и момичета има какички и батковци, както и чичковци,и лелички.
Да педофили има,винаги е имало,и ще ги има,те може да са навсякъде,но не смятате ли,че е малко по страшна емо вълната.Този стил тръгнал от малтретираните жени,във Франция,носещи бритона си през настиненото око за да не се вижда,стигнал и до България.Преобразен в стил на псевдо мазохисти и депресирани хора.Уш с наклонност към самоубийство,а в същност купнеещи за внимание,деца дерящи кожата около вените си за да останат белези,все 1 са правили опит за самоубийство.Хлапета облечени в черно,перманентно страдащи и отчаяни.Гримирани и лакирани ,13 годишни бръснещи краката си момчета !И по-странното въпреки всичко харесвани от момичетата.
Замислихте ли се за постоянно заливаните с наркотици улици и училища.Има много по-опасни неща които могат да се случат на детето ви ,от това да говори за секс и да фантазира,седейки в детската си стая.Обяснете му как да действа като се сблъска с 2 ма наркомана в трамвая с нож и му кажат дай..... Хубаво е да си с хубав телефон,но може някой да ти завиди като ти звънне някой докато си се разхождаш.Добре е да имаш пари в себе си,но не знаеш на кой може да попаднеш докато се прибираш.Пред компютъра няма как да бъде наранено детето ви.Няма заразни болести предавани по електронен път .Научете го на отговорност и предпазливост.Така ще разбере какво всъщност искат тези чичковци,и как да се пази от тях.Всичко ще бъде наред не само пред компютъра,а и навън,в "дивата бетонна джунгла".
Ако искате да споделят с вас трябва и вие да споделяте.Общуването с децата ви докато си чатят,вечерят,играят компютърни игри и тн ... не е пълноценно.Опитаите се да водите диалози с тях,без да отнемате цялото им свободно време,и ще сте 1 щастливо семейство.
П.П.
Майки и бащи давайте на децата си пари за презервативи когато станат на 15 -1 6 години.Вие може да мислите,че не са готови,но е кофти да си даваш парите вместо за храна за презервативи.А без тях не може ....
И не бъдете толкова наивни.Не можете да познавате някого изцяло.Пред вас той е един,после става друг.Децата са лесно приспособими,знаят къде как трябва да се държат.Но постоянно се променят.Всяко ново запознанство,нова среща,и спор , ги променя.И помнете,че търсещите запознанства по разни сайтове търсят именно секс.Защо иначе да си качват голи снимки по профилите.Невинните чатещи чисти ръчички може да се окажат опетнени,изписващи груби и непристойни послания.



Тагове:   Относно,


Гласувай:
0



1. анонимен - Много добър постинг,
24.10.2008 11:55
просто няма какво повече да му се добави. Поздрави :)
цитирай
2. zaycheto - ...
24.10.2008 12:15
Напълно съм съгласна с теб. Опасностите дебнат навсякъде. Интернет не е толкова опасно място ако си подготвен и научен че не трябва да разпространяваш на всеки срещнат личните си данни. Децата имат нужда от съвет и информация. не от заплахи и тотални огрничения. Та нали забранения плод е най-сладък и привлекателен. Вместо да забраняваме, не е ли по-добре да свалим за малко розовите очила на децата си. Не казвам че трябва да ги плашим, просто да бъдем откровени. Те не са толкова крехки и чупливи, както си ги представяме ние. На мен не са ми забранявали нищо, но пък и не са ми спестявали нищо. единственото което ми казваха беше кое е хубаво и кое не е приемливо. аз имах информацията, избора си беше мои. Е не станах нито наркоман, нито алкохолик, не попаднах на педофил, аз даже и не пуша цигари.
цитирай
3. theredwitch - Чудесен постинг
24.10.2008 14:34
Поздравления,младежо!Това е първото,което чета от теб,и много ми хареса.Много добре си описал цялата ситуация...Ще се радвам,ако продължиш да пишеш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dmn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 282409
Постинги: 129
Коментари: 168
Гласове: 561
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол