Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2009 02:18 - Училищни промени.
Автор: dmn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 844 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 18.09.2009 02:21


На последък, се изговориха много неща, за настъпилите училищни промени.И по-конкретно забраната на вредните храни в училище.Всички "лафкаджий" изроптяха против промяната, защото съзнават,че по този начин ще загубят голяма част от клиентите си.От друга страна полицейските власти излезнаха със становището, че ще се увеличи риска от птп-та, в които ще участват малки деца и са прави.
Ние, по-големите ученици от отдавна не се редим на училищните лавки, заради бутаницата и липса на качествена храна.Междучасията ходим до магазини и супермаркетите около училището, но ние знаем как да пресичаме.Ходим бързо и разпределяме времето си така, че да не закъсняваме.За жалост често се случва така че ядем в часовете, или в следващите междучасия.Сега обаче, когато малчуганите се усетят, че могат да си набавят всичко което искат от тези околни магазини ще започнат да правят като нас.Защото когато няколко години си ял чипс в голямото междучасие ще продължиш да го правиш, независимо че ти създават неудобството вместо да ядеш на спокойствие, макар и тези калорийни бомби в компанията на приятелите си, да тичаш, като щурав до магазина.А всички знаем, че в бързината сме разконцетрирани и невнимателни.   
Като цяло идеята на реформата е добра, и е хубаво да има плодове и полезни храни на лавките .Но като цяло не е ли по-разумно, да се увеличат часовете за физическа подготовка и спорт.Не вярвам някой да познава човек, който да спортува редовно и да е с наднормено тегло.А и спорта изгражда дисциплина, която и без това липсва сред нас подрастващите.
Според мен, ако се създаде една добра програма за физкултурните занимания, броя на учениците с наднормено тегло драстично ще се понижи.Ако не те поне няма да са с толкова килограми над нормата.Сегашните часове, 2 или 3 на седмица са крайно недостатъчни,имайки в предвид какво се случва по време на тях. През цялата година се дава на учениците топка и им се казва бягайте да играете. И изведнъж в един от онези щастливи часове се казва днес ще покривате нормативи. Трудно е да ги покриеш, когато не тренираш допълнително, а през цялата година не получаваш никаква подготовка в училище за тях.Как се очаква някой 17-18 годишен да скочи 2.5 метра от място когато това му се случва 1 - 2 пъти в годината.
Не само храната е проблем за наднорменото тегло.Заседналия начин на живот е много сериозен и коварен проблем, който също трябва да бъде решен, поне докато организма е недоразвит,а самосъзнанието неспособно да преценява кое е най-правилното за теб в момента.За това вместо да ни изкарвате храната извън училище, накарайте ни да се движим, за да изразходваме енергията си и да не се занимаваме с глупости. 


Тагове:   спорт,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. romantics - нашия стол е празен...
22.09.2009 12:59
миналата година имаше дълги маси с много столове, отделни барчета за различни храни и напитки, винаги беше пълно и всички от там купувахме храна. Сега стола е празен, седи само частта от него, където бяха готвените храни... Там ще видите 5 човека от зайците и няколко малки сини масички с по 4 столчета... Съсипват и бизнеса на хората които работят там, и нашите хранителни навици, все пак всеки си решава какво да яде, а сега не можем да ядем, защото не ни пускат отвъд оградата на даскалото и трябва да ядем само супи в новия стол...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dmn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 282292
Постинги: 129
Коментари: 168
Гласове: 561
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол